• BEKER BRAKKENSTEIN 1- SC MILLINGEN 1 UITSLAG 1-2

  4 sep 2023
 • SCM 1 verslaat Brakkenstein 1 in 1e bekerwedstrijd

  1-2

  Opstelling: Chiem Haukes (GK), Robin vd Hoeven, Bram Slotboom, Tijn Grintjes, Tieme van Eck (Rik Grintjes), Frenk Huisman (C), Owen Schenning, Joey Wijnhoven, Loek Huisman, Sam vd Velden, Tim Gesthuizen (Aaron Heijmen)

  Na winst in de Berg en Dal cup vorig weekend was vandaag Brakkenstein 1 de tegenstander in de 1e ronde van de KNVB beker op sportpark Brakkenstein.

  Het team van trainer Willie Willems en assistent Richard van Rijsbergen kon op Menno Houkes (blessure) en Loek Heijmink (vakantie) na over een fitte selectie beschikken voor de wedstrijd van vandaag.

  Na de aftrap om 14.30 uur van scheidsrechter Kuiper was het Brakkenstein dat wervelend van start ging en SCM direct onder druk zette. Deze druk maakte niet veel indruk op onze jongens en al gauw wisten ze vanaf de 10e minuut het spel te controleren en werd er goed gecombineerd. Joey Wijnhoven liet meteen zien dat de rol van regisseur hem goed ligt en hij liet de bal lekker rondgaan van Millings voetje naar Millings voetje.

  Het spel van SCM leidde tot wat kansen in deze fase. Sam kon in de 17e minuut uithalen maar zijn schot eindigde in de ballenvanger. Brakkenstein was slordig en ze wisten mekaar moeizaam te vinden. Zo kon Owen in de 20e minuut vrij in de zestien worden aangespeeld maar was de aanname niet goed helaas. In de 23e minuut een mooie aanval over links via Tijn en Owen naar Loek maar diens voorzet komt er niet uit.

  SCM dringt steeds meer aan en er hangt wat in de lucht. In de 28e minuut ziet Sam zijn hakballetje na een corner op de paal stuitten. In de 31e minuut is het Joey wiens schuiver na een mooie opzet via Loek en Frenk naast het doel beland.

  Brakkenstein werd 10 minuten voor rust weer sterker omdat wij even wat slordiger werden en er te makkelijk balverlies werd geleden. In de 43e minuut kwam er over links een voorzet onze 5 meter binnen die door iedereen gemist werd behalve de Brakkenstein speler bij de 2e paal die hem eenvoudig kon binnen tikken 1-0. SCM kwam dus tegen de verhoudingen in achter maar ging meteen weer richting doel van Brakkenstein.

  In de 44e minuut weet Loek een goede voorzet te geven maar die vindt net geen medespeler. In de 45e minuut komt Owen na een combinatie op rand zestien in een vrije schietkans maar die eindigde eenvoudig in de handen van de doelman van Brakkenstein.

  In de 2e helft was duidelijk te zien dat de voorsprong voor rust het zelfvertrouwen van Brakkenstein goed had gedaan. Hun spel was in deze fase gewoon beter. Maar dan in 56e minuut weet Frenk een pass richting Joey te geven die prachtig wordt verlengd met de hak richting Tim die een vrije schietkans kreeg en de bal keurig door het midden van het doel tegen het netje schoot 1-1.

  Vanaf de gelijkmaker deed SCM ook weer goed mee en ging het spel op en neer. In de 66e minuut kreeg SCM een vrije trap op zo’n 18 meter. De inzet van Joey belandde net naast het doel. In de 73e minuut speelt Sam zich vrij en haalt fantastisch uit vanaf 20 meter maar de Brakkenstein doelman kon de bal nog net met z’n vingertoppen bedwingen.

  In de 78e minuut is het Brakkenstein wat dacht te scoren maar deze werd teruggefloten vanwege buitenspel. In de 86e minuut is het Joey die na een pass van Loek zichzelf weet vrij te spelen en de bal schitterend links in het zijnet weet te plaatsen 1-2.

  De overwinning tegen 3e klasser Brakkenstein is nabij maar in de 88e minuut komt Brakkenstein nog heel dichtbij als Chiem al is uitgespeeld maar helaas voor Brakkenstein Robin op de achterlijn te bal kan verwerken.

  Een moeizame maar terechte overwinning die SCM op karakter wist te pakken. Er werd bij vlagen goed combinatievoetbal gespeeld, er werden voldoende kansen gecreëerd en SCM was behoorlijk in balbezit maar Brakkenstein had ook goede mogelijkheden. Iets waar SCM de vorige 2 seizoenen het nog wel eens op liet liggen was de wedstrijdmentaliteit. Vandaag lieten de jongens zien op de goede weg te zijn door de overwinning over de streep te trekken op wilskracht. Klasse boys!

  Volgende week wacht ons Alverna op sportpark de Hove. Zij kregen vandaag er goed van langs van DDV’23 en verloren op eigen terrein met 1-8.

  Tot volgende week!