• ANGEREN 1- SC MILLINGEN 1 UITSLAG 3-3

  12 nov 2023
 • SC Millingen pakt op karakter een punt bij Angeren.  Eindstand 3-3

  Opstelling: Chiem Haukes(GK), Loek Heijmink (Tijn Grintjes), Menno Houkes, Robin vd Hoeven, Tieme van Eck, Tim Gesthuizen, Loek Huisman, Joey Wijnhoven (C), Rik Grintjes (Jip Otten), Owen Schenning, Tim van Duin (Bjorn van Rijsbergen)

  Na de overtuigende overwinning op Havo vorige week trokken we vandaag richting sportpark de Poel in Angeren. Trainers Willie en Richard moesten het vandaag doen zonder Bram (langdurige blessure), Sam, Aaron en Frenk. Loek Huisman zakte een linie zoals vorige week na het uitvallen van Aaron en Rik Grintjes begon in de basis als vleugelspits. Op de mediakanalen van Angeren maakten ze duidelijk dat ze revanchegevoelens hebben na de uitschakeling door ons in de nacompetitie afgelopen zomer.
  Ook zou een voetballende ploeg zoals wij hun wel liggen anders dan het in hun ogen intimiderende FC Jeugd waar ze vorige week gelijk tegen speelden.
  Om 14.00 uur floot scheidsrechter Rudolph af voor de aftrap en zagen we meteen een fel en energiek Angeren. In de 2 e minuut was het dan ook Angeren dat met een lange bal richting hun spits voor het eerste gevaar zorgde met een schot dat door Chiem verwerkt kon worden. In de 5 e minuut doet SCM aanvallend een eerste poging met een aanval over links waarbij de voorzet Loek Huisman
  net niet door Tim van Duin kan worden ingekopt.
  Helaas raakte Loek Heijmink die mee opgekomen was geblesseerd tijdens deze aanval van SCM. Tijn Grintjes was zijn vervanger. In de 8 e minuut weet Angeren weer gevaarlijk voor ons doel te komen over links maar de voorzet gaat voorlangs zonder tussenkomst van een Angeren speler en wordt verwerkt tot een corner die ook niks opleverde voor de thuisploeg.
  Angeren had het betere van het spel de eerste 20 minuten en speelde gretig en scherper dan onze jongens. Maar SCM begint beter mee te doen en de combinaties beginnen te lopen. Dan is er een duidelijke overtreding op Joey die onbestraft blijft en mag de Angeren aanval door. Het schot van de spits in onze zestien wordt gered door de uitstekend keepende Chiem. Twee minuten later weer een aanval van Angeren maar ook die voorzet wordt door Chiem onschadelijk gemaakt.
  De scheidsrechter van vandaag was op leeftijd en kon het eigenlijk niet meer zo goed belopen. Dat resulteerde in aardig wat onbestrafte momenten waarbij met name Angeren leek te profiteren met hun stevige en felle manier van spelen waarbij soms ook over het randje werd gegaan. Maar SCM deed prima mee in deze fase van de 1 e helft en zo kregen we een schitterende kans in de 30 e minuut
  toen Rik Grintjes een voorzet op maat afleverde bij Joey in de zestien van Angeren maar diens volley spatte tegen de lat.

  Drie minuten later wordt Loek Huisman stevig onderuitgehaald net buiten de zestien van Angeren maar de vrije trap smoorde in de muur van Angeren. Dan in de 39 e minuut is het Angeren dat opkomt en naar voren combineert waarbij de goed diagonaal ingeschoten bal onhoudbaar voor Chiem in het Millingse doel verdwijnt 1-0.

  Millingen doet twee minuten later gelijk wat terug als een fraai genomen vrije trap door Joey het oofd van Owen weet te vinden die de bal schitterend via de binnenkant paal binnenkopt 1-1. Dit was ook tevens het laatste wapenfeit voor de rust.

  In het volle clubhuis van Angeren waren de supporters tevreden dat we na een mindere 20 minuten goed meededen. De gelijkmaker voor de rust en het gegeven dat we meestal in de 2 e helft sterker zijn gaven vertrouwen in een resultaat bij Angeren vandaag.
  En SCM begint meteen ook fanatiek aan de wedstrijd na de hervatting. Een aanval over rechts via de mee opgekomen Tieme zag diens voorzet net niet genoeg gedrukt kunnen worden door Loek Huisman. Een minuut later speelt Owen Tim van Duin in maar die ziet zijn voorzet in de handen van de keeper verdwijnen. In de 57 e minuut komt Tieme weer eens door op rechts en bereikt hij Loek
  Huisman op randje zestien. Het schot van Loek gaat net naast het doel van Angeren. SCM is dus zoals vaker sterk in de 2 e helft. Dan dwaalt scheidsrechter Rudolph weer eens als hij een overtreding onbestraft laat en de aanval van Angeren door mag. Het schot wordt in eerste instantie door Chiem gered maar de rebound gaat erin en zo is het plots in de 60 e minuut 2-1.
  Het is echt een wedstrijd geworden en over en weer wordt er aangevallen. In de 64 e minuut speelt Owen zichzelf vrij in de zestien maar ziet zijn schot via een speler tot corner verwerkt worden. Dan krijgt Tim van Duin in de 71 e minuut een beetje gelukkig de bal bij Rik in de zestien maar de keeper weet knap te redden. Vijf minuten later wordt Owen door Tim bereikt maar vind de voorzet geen
  medespeler.
  En dan in de 85 e minuut krijgt SCM waar ze recht op heeft. Een schitterende pass van Joey weet Owen in de loop te bereiken in de zestien en diens kopbal verdwijnt achter de doelman van Angeren 2-2.
  SCM komt dus weer terug en de wedstrijd lijkt nu toch wel gespeeld verwachten de supporters. Dan komt Angeren in de 90 e minuut over rechts nog een keer door en lijkt de voorzet door alles en iedereen gemist te worden maar staat er toch een Angeren speler op de juiste plek om de bal binnen te schieten 3-2. Maar Millingen toont karakter en geeft meteen weer tegengas twee minuten later
  als de voorzet van Owen het hoofd van Tim Gesthuizen weet te vinden. Helaas kon Tim de lastig te
  koppen bal niet genoeg vaart geven en kon de keeper redden.
  Diep in de blessuretijd dringt Tim van Duin de zestien van Angeren binnen en wordt gehaakt waarna Rudolph besluit de bal op de stip te leggen. Joey gaat achter de bal staan en schiet hem feilloos binnen in de rechterhoek 3-3. SCM krijgt alsnog de verdiende gelijkmaker!! Het laatste wapenfeit is voor de ingevallen Jip als hij nog een afvallende bal voor zijn schoenen krijgt op randje zestien. Hij raakt hem werkelijk vol maar Owen staat in de baan van het schot en zo kwam een zeer boeiende pot voetbal tot een eind.
  Grote complimenten aan onze jongens vandaag die tot 3x terugkomen in de wedstrijd na een achterstand. Over de gehele wedstrijd genomen een terechte puntenverdeling en zo kunnen we weer met vertrouwen vooruitkijken naar de wedstrijd van komende zondag tegen Batavia. Ook bedanken we de massaal meegereisde supporters vandaag voor hun steun!
  Er wordt om 14.30 uur afgetrapt op sportpark de Hove. We zien jullie graag weer!