• Angeren 1- SC Millingen 1

  2 jun 2023
 • SCM 1 na strafschoppen ronde verder in nacompetitie
  Opstelling:
  Chiem Haukes (GK), Bram Slotboom, Menno Houkes, Noud Rekers (45 Tijn Grintjes, 85 Frenk
  Huisman), Loek Heijmink, Tieme van Eck (115 Tim van Duin), Owen Schenning, Loek Huisman, Rik
  Grintjes (45 Tim Gesthuizen), Rik Vermeulen en Sam vd Velden.
  Aftrap 14.00 uur op sportpark De Poel

  Wedstrijdverslag:
  Vandaag was SV Angeren de 1ste tegenstander in de nacompetitie. Het team van Willie Willems en Richard van Rijsbergen kon vandaag bijna weer over de volledige selectie beschikken. Alleen Aaron Heijmen en ook leider Lambert Verwaaijen ontbraken vanwege vakantie. Heel fijn was dat aanvoerder Frenk Huisman na zijn herstel de afgelopen maand weer kon aansluiten.
  Vanaf het 1ste fluitsignaal zagen we meteen een gedisciplineerd spelend Angeren die het betere van het spel had de eerste 10 minuten. Daarna kwamen ook onze jongens beter in hun spel en verschenen regelmatig voor de goal van Angeren.
  Millingen leed echter geregeld onnodig en slordig balverlies waardoor Angeren gevaarlijk kon omschakelen en richting het doel van Chiem kon counteren. Dit leidde ertoe dat hun nummer 10 tot 2x toe Chiem wist te verschalken met een slimme schuiver en stond Millingen halverwege de 1ste helft met 2-0 achter. Velen zullen toen gedacht hebben “dit was het dan en tot volgend seizoen”
  Maar toen op slag van rust kwam ietwat gelukkig na een actie van Sam via een verdediger van Angeren de bal voor de voeten van Owen. Met een puntertje wist Owen de bal binnen te werken en was er weer hoop voor Millingen 2-1. Dit was misschien achteraf wel het cruciale moment in de ommekeer van deze middag.


  In de rust kon Willie hiermee de jongens oppeppen naar een herboren Millingen in de 2 e helft. Dit zou onze 2de helft worden en aan een abrupt einde van het seizoen hadden Willie en Richard nog geen zin.
  Nou de boodschap kwam goed binnen en onze jongens stroopten de mouwen op voor een bevlogen 2de helft van Millingse zijde. Omdat wij natuurlijk meer druk naar voren moesten gaan zetten en hun gevaarlijke nr. 10 dan wellicht alle ruimte zou krijgen kwam Tijn Grintjes erin voor Noud Rekers. De opdracht voor Tijn was duidelijk en hun nr. 10 mocht niet meer in kansrijke posities komen.
  Daarnaast mocht Tim Gesthuizen het gaan proberen als linksbuiten voor de wat ongelukkig spelende Rik Grintjes.
  De toon voor de 2de helft werd direct gezet na de hervatting van de goed fluitende scheidsrechter Heveling. Millingen zette meteen druk op het doel van Angeren en dat leidde tot wat kansen. In de 60 e minuut kwam een pass van Loek Heijmink bij Sam v.d. Velden voor de voeten die hem schitterend lobde over de uitgekomen doelman van Angeren 2-2.
  De wedstrijd was weer helemaal open maar aan alles was te merken dat het de helft van Millingen was. Het team straalde vertrouwen en vastberadenheid uit en creëerde de nodige kansen. Het was een boeiende 2de helft geworden tot vreugde van de meegereisde supporters. Maar Angeren bleef goed meedoen en Chiem had nog een paar knappe reddingen. Tijn Grintjes wist hun nummer 10 volledig uit de wedstrijd te spelen maar moest dit bekopen met een verdraaide knie tijdens een zoveelste actie om de nummer 10 van de bal te zetten. Frenk Huisman maakte toen zijn rentree en ging direct mee voorop in de strijd.

  En zo kwamen we tot een stand van 2-2 na 90 minuten en werd het verlengen. Ook tijdens de verlenging bleef het een boeiende wedstrijd met over en weer wat kansen waarbij de beste mogelijkheden voor Millingen waren. Tim Gesthuizen had wellicht de penalty’s kunnen voorkomen, net voor het einde, maar had het vizier niet op scherp.
  En zo kwamen we tot de strafschoppenserie na 120 minuten spektakel tussen Angeren en Millingen.
  Voor Millingen waren het Loek Huisman, Owen, Menno, Sam en Rik Vermeulen die de bal vanaf de stip zouden nemen. De 1ste penalty werd binnengeschoten door Loek (0-1) en nu mocht Angeren proberen Chiem te verslaan. Maar Chiem die een supermiddag kende en lekker in de wedstrijd zat wist de penalty te stoppen met een katachtige duik in rechterhoek (0-1). Vervolgens schoot ook
  Owen de bal prima binnen (0-2) en scoorde ook de 2de man van Angeren (1-2). Daarna schoot Menno de 3de penalty voor Millingen die helaas gestopt werd door de doelman van Angeren (1-2). Maar zoals gezegd kende Chiem een supermiddag en stopte wederom een penalty van Angeren (1-2). De 4de was voor Sam die de doelman van Angeren kansloos liet (1-3). Angeren moest de 4de penalty maken anders was het al voorbij. En voorbij was het! Chiem zag de bal ver naast het doel verdwijnen en werd vervolgens bedolven onder zijn medespelers en staf. Wat een zinderend einde van een zeer boeiende pot voetbal en wat was de ontlading van Millingse kant groot. Geweldig!


  Voor komende zondag 11 juni trappen wij om 14.30 uur af op sportpark de Hove voor de 2de ronde van de nacompetitie tegen SP Lochem.
  Wij hopen op steun uit heel Millingen die middag in onze strijd voor promotie naar de 3de klasse!!                                                 ER HOEFT GEEN ENTREE BETAALD TE WORDEN.