Oprichting

SC Millingen wordt opgericht op 1 april 1997 als Concordia’34 (geel-zwart) en MVV’18 (blauw-wit) overeenstemming bereiken om voortaan samen als één voetbalvereniging door het leven te gaan. Vóór die datum spelen er al jeugdspelers in 1 team en bij beide groeperingen is er een bijna unanieme meerderheid onder de leden om tot een fusie te komen.

Het eerste officiele dagelijkse bestuur bestaat uit: Paul Dresen (voorzitter), Peter Verheijen (secretaris), Wim Makaaij (penningmeester), vice-voorzitter: Willie Makaaij en wedstrijdsecretaris Ben Geutjes.
Blauw-Zwart worden de clubkleuren terwijl Rien Gesthuizen het ontwerp van het nieuwe logo voor zijn rekening neemt. Als hoofdsponsor kan de Rabobank worden gecontracteerd. Uit beide clublokalen verrijst 1 prachtig groot clubhuis. Ook komt er een fraai clubblad op tafel: De Aftrap. Mr. NEC Frans Janssen staat met behulp van Frans Paans aan het roer van de selectie. Theo Top Janssen fungeert als allereerste leider van het 1e elftal terwijl de twee Willies (Maassen en Hock) als terreinmeesters optreden.

De openingswedstrijd is thuis tegen NEC, de profclub uit Nijmegen. De uitslag is: 1-9 maar daar draalt niemand over want het is een prachtige dag met veel enthousiaste supporters en toeschouwers uit Millingen en omgeving. De successen op de groene mat blijven niet uit. In het 1e seizoen in de 5e klasse E draait SC Millingen prima mee en boekt in het KNVB-beker toernooi tegen grote clubs uitstekende resultaten want zowel De Bataven als RKHVV worden uitgeschakeld.
 • Map
 • Voetbalvereniging SC Millingen
  Terrein: Sportpark "De Hove"
  Hoefseweg 21 GEEN BRIEVENBUS
  6566 WP Millingen aan de Rijn
  T 0481 431 566

  Postadres
  Postbus 107
  6566 ZH Millingen aan de Rijn